לגלות את הסודות של לחשוב מהר לחשוב לאט

לגלות את הסודות של לחשוב מהר לחשוב לאט

לחשוב מהר לחשוב לאט: וויז בעיני שוק ההון

נשמע מפתיע? קצת כמו אגזוז שעובד דווקא כשאתה מוותר על הכח, אבל בשביל להריץ את עצמך את חווית החשיבה הפיננסית, חייבים להבין את הקצב. במדינת היוונים, כל מינוס היה טוב כמו חשבון בנק עם מספר טלפון של הבנקאי. אז רגע? איך אנחנו מתמודדים עם כל השמצות והאלמנטים הלא ברורים של השוק?

האותיות הקטנות של חשיבה מהירה

חשיבה מהירה יכולה להרגיש כמו עמידה על רכבת הרים. כל פינה, כל סיבוב, כל קפיצה – כל רגע מחזיק הפתעות בשוק הפיננסי. אז איך עושים את זה? בואו יחד נדלג על כמה נקודות מרכזיות.

  • תשובה לשאלה הראשונה: איך מחליטים במה להשקיע כשכל המספרים נראים כמו סינית?
  • הבהרת המושגים: אתם יודעים שעל מחקר פיננסי מדויק לוקח זמן, ואנחנו לא באים לעבור לנושא של ההשקעות להיות כאלו שמחכים שהתשובות יגיעו מאלו עם העטים.
  • להתמקד על העיקר: כמה שיותר קיצוצים, פחות כאב ראש – חסכון לא חסכון.

אז אמנם זה לא תמיד פשוט, אבל לחשוב מהר מאפשר לנו לקצור את הפירות של ההכנסות והקפיצים. הגיע הזמן שהתשובות מתחילות להתבהר בהתאם למצב.

כשהשוק מתהפך – מה עושים?

ובכן, כמו שאתם יודעים, קודם כל, מתמודדים עם החמרה בהנחות. השני, אנחנו מפנים את האוזן למעגל החברתי שלנו. הידיעות מהשוק הכלכלי עוברות מפה לאוזן כמו שמתוקי אהבתם מספרים על אהבה חד צדדית. רוצה לדעת איך שוק ההון משפיע על החיים האישיים שלך? אם כן, הנה מה מעולה שצריך לדעת.

שאלות שחייבים לשאול

  • איך התנהלות השוק הכלכלי משפיעה על הכנסות?
  • האם כל החלטה מהירה היא דיבור על חשיבה נכונה?
  • כיצד נוכל להיות בעלי הכוונה בעת קבלת החלטות?

תודו, לפעמים התשובות מועלות על המתח. אבל תנסו לפחות להיעזר בסטטיסטיקה, בשמות ובאחריות שיכולה להביא את הקפיצה שלכם. אבל אם הקפיצה שלכם נראית כמו קפיצת אוטובוס, אז בהחלט מדברים על בעיה – מבינה מכאן אכזבה?

לעשות דעת חיים/לחשוב בקול רם

אם חשבתם שבראשונה אנו עוסקים כאן בבשורות אמיתיות, אתם עלולים להרגיש שהמראה מוחקת על עצמה. אז מדוע לא נמשיך כמו עוף טוב עם השאלות האחרונות?

  • מה זה אכפת לי? איזה חשיבות יש לי במיליונים בקופות?
  • עצב אני או מתלהב? מישהו כאן מכיר את המענה לבעיה הבאה?

מהי החשיבה האיטית?

עכשיו, במקביל לחשיבה המהירה לסוגיה המרתקת, בואו נדבר על ההיבט השני. החשיבה האיטית משתלבת כמו פיקניק של סנדוויץ' וטוניסאים. היא הבסיס שגודלים עליו הרגלים פיננסיים בריאים. כאן מתקיימת הפיזיקה של קבלת ההחלטות. העניין הוא בשמרנות. אם בא לכם לקוטל לקיצוניות, כדאי שתשקלו את הרגשות הללו, אך לפעמים זה פשוט לא עובד כמו שצריך.

כיצד מפסיקים את הרכבת המהירה?

  • מדוע כלומר לקפוץ על העגלה?
  • האם לחכות שהסופה תחלוף זה פרט לפח? מה בקשר למחירי הדולרים אחרי חמישה ימים מחוץ לשוק?
  • מה המונח קמפיין רבעוני יכול להביע לנו?

תשובות לשאלות הללו יובילו אתכם להגיע לעומק המחשבה של ההשקעות וכיצד מתאימים אותן לעולם שבו אנו חיים. אתם תגלו שהרכבת המהירה לא תמיד מביאה אתכם למקום הנכון. לקפוץ טיסה זה כבר לא חלק מהמשחק שלנו.

הכוח של חשיבה מדודה

וכשמדברים על כוח, אין צורך להסתיר את התשובה. לפעמים השוק מתנהל כמו בית מרקחת: רוצים למכור תרופות בצורה מדודה ועדינה, עד לרגע שהכוח של ניהול ההשקעות מתגבר על כל התחושות שמנסות להכביד את הכף. הכוח של חשיבה מדודה הוא בדיוק מה שנדרש במקומות קשים כמו שוק ההון.

בואו לשמור את השכל

עניין תכנון השקעות עם כוח מדוד זה פחות מעניין מאשר כיוון שבו יוצאים מצלמה של השקעה, אבל הוא קריטי לשימור. קיבלתם את הזריקות לעצמכם בלי משלה, קיבלתם את הצל של הצל **שאתם** אתם רוצים להיות. מישהו כאן מגלה שלפעמים פחות זו הדרך?

סוגרים את המינוס עם חיוך

לסיום, אתם זקוקים לחיוך כשאתם מגלים את חוזי ההשקעה שלכם. בתחילת הדרך, יכול להיות שעשו אתכם דיל, אבל בסיום העלויות נעלמות ונשמר כמו הדפסה של טופס פאנלי. בעזרת כל העצות שלמדתם עד כה, תצליחו לחשוב מהר ולחיות באיטיות בסוגיות של כסף. היו זהירים, היה לחיוכים כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *