דאו גונס: מה שלא ידעתם עד היום
הדאו גונס – האגדה של שוקי ההון!
אם עד עכשיו חשבתם שהבורסה היא רק מקום שבו אנשים משוגעים מתווכחים על מספרים, תנו לי להציג בפניכם את דאו גונס. אז מה זה בעצם? המשקיעים מזהים זאת לעיתים קרובות כדבר הכי חם ומשמעותי בשוקי ההון. אז בואו נעשה קצת סדר באוקיינוס הרחב הזה של השקעות, ונחקור מה עומד מאחורי העפיפון הזה ששמו דאו.
מהו דאו גונס ואיך הוא עובד?
אז לדאו גונס, בואו נתחיל מההתחלה. זה לא דאו גונס הספורטאי, וגם לא המוזיקאי המקורי, אלא מדד שנחשב לאחד העתיקים ביותר בעולם הפיננסים. דאו גונס הוא בעצם ממוצע מחושב של 30 חברות אמריקאיות גדולות, שמציגות את תחום הכלכלה האמריקאית. זה כמו התפרדות מסוימת של הכלכלה, שבה כל חברה נחשבת לשחקן מרכזי.
אילו חברות נכנסות אל תוך הכיף הזה?
חברות כמו אפל, ג'נרל מוצרים, ומה לא? כל השמות הגדולים נמצאים שם. כשאחת מהן עושה סלט, כל המדד יכול לעוף לגובה או להפוך למוח בעינכם אם אתם לא עוקבים אחרי הטרנדים.
- אפל: לא רק טלפונים, אלא גם המון כסף.
- ג'נרל אלקטריק: למה? כי הם עושים כנראה הכל.
- קוקה קולה: כי מים לא עושים ביזנס.
אז מה מדד דאו גונס אומר לנו?
נתחיל עם השאלה הקלאסית: "למה זה בכלל מעניין?" ובכן, אם אתם רוצים לדעת מה מצב הכלכלה האמריקאית, ברור לכם שצריך לעקוב אחרי מדד הדאו. הוא כמו מפת דרכים, ודי נכון לומר שהוא כלי עזר טוב לבחינת הצלחות ומשברים. בדומה למסעדה שאי אפשר לדעת אם היא טובה רק מהמנות או מהלקוחות – צריך לבדוק גם את המדד.
כמה דברים שכדאי לדעת על דאו גונס
- זה לא מתבסס על שווי השוק אלא על מחיר המניה.
- יש אנשים שטוענים שזה מדד מיושן – האם זה נכון?
- האם כדאי לסמוך על דאו כשאתם עושים השקעות?
כשהכלכלה פריחה, מדד הדאו גונס בדרך כלל עף ישר למעלה, ובזמן משבר הוא יכול להיכנס למצב רוח רציני. אבל שימו לב, להרגיש עסוק עם דאו גונס במאה ה-21 זה כמו לנסות להסביר לאנשים למה עדיף לנסוע שוב לעבר.
אז מה יקרה אם דאו גונס ייכנס לבור?
האם דאו גונס יכול להיכנס לבור? תחשבו על כך- מדד זה הוא כמו קו חוצה לפיתוחים וכלכלה. הוא יכול גם ליפול ולסחוף עמו את כל השוק, בדיוק כמו כיסאות ריקים בטקס דמי-סיום.
למה הוא כל כך שמו?
קראתם נכון! דאו גונס הוא לא סתם מדד, אלא האגדה של שוקי ההון. הוא מושך אליו את הנתונים בהבנה בסיסית של מה עושים השחקנים בשוק. אך מה קורה כשמדד דאו גונס יורד? משקיעים מתחילים להרגיש כמו חופשיים ללא מצלמות.
האם כל משקיע צריך לעקוב אחרי דאו גונס?
בואו נודה בזה – משקיעים צריכים לדעת מה קורה, אבל גם לא להיסחף עם זה. מפירות עמלכם בשוק ההון, אתם לא רוצים לתפוס את עצמכם מתרכזים במעפילים של דאו גונס. זה כמו לקוות שהשקעות באינטרנט יביאו לכם מיליון דולר… פתאום.
אבל יש אנשים שחיים ונושמים את דאו גונס – הם יודעים מתי להיכנס, מתי לצאת ואפילו מתי למכור את הסוכריה האחרונה. זה באמת כאילו הם עוסקים בקסמים, אבל במקום כובע ואפר, הם לפני המחשב.
שאלות שכולנו שואלים, ותשובות שאולי לא ידענו
- מה ההבדל בין דאו גונס לנאסד"ק?
דאו גונס מתרכז ב-30 חברות, בעוד שהנאסד"ק משקף הרבה יותר חברות טכנולוגיה. - האם דאו גונס תמיד עולה?
לא, הוא חווה עליות וירידות – זה חלק מהמשחק. - מה קורה כשמדד דאו עולה ויורד?
זה כמו לראות סרט מותח שבו העלילה מתפתחת כל הזמן! - האם דאו גונס יכול להיות כלי לניחוש השקעות עתידיות?
בהחלט, אבל חשוב לשמור על פרופורציות. - מהו השיעור הסטטיסטי הנכון לכל השנים?
לא משנה מה, כדאי תמיד לדבר עם יועץ מקצועי.
לסיכום, לאן אנחנו צועדים?
כפי שראינו, דאו גונס הוא לא סתם מכשיר פיננסי – הוא פיסת היסטוריה שנשארה עימנו בתקופות הכי טובות וגם הפחות טובות של שוק ההון. אז בפעם הבאה שאתם שומעים על דאו גונס, זכרו שהוא יותר מסתם מספר – הוא סיפור של עשרות חברות, של שוק שמתרגש, ושל משקיעים שמשתוקקים להבין כמה שיותר על העולם הכלכלי. בסופו של יום, אנו פשוט רוצים שיהיה לנו טוב,
כתיבת תגובה