לגלות את סוד האושר: האדם מחפש משמעות ספר דיגיטלי

לגלות את סוד האושר: האדם מחפש משמעות ספר דיגיטלי

מהו הסוד שאף אחד לא סיפר לכם על האדם מחפש משמעות?

נכון, קראנו את הספר "האדם מחפש משמעות" של ויקטור פרנקל, וכל אחד מאיתנו כנראה הפך להיות פילוסוף לרגע וחי את חייו בצורה מעמיקה יותר. אבל מה קורה אחרי שסיימנו לקרוא את הדפים ופשוט החזרנו את הספר למדף? מה עושים עם כל המחשבות והשאלות שצצות בראש?

בעידן הדיגיטלי שלנו, נראית המשמעות כמשהו שצריך להילחם עליו, ממש כאילו אנחנו מתמודדים עם חיית טרף במערב הפרוע של החיים. כולנו רוצים למצוא את התכלית שלנו, את הכוונה מאחורי כל ההגזמות שיום אחד נצטרך לחלוק שיחות אמת עלן – אבל מה אם אני אגלה לכם שיש כאן דרך למשמעות שהולכת מעבר למילים היפות בספר?

האם משמעות יכולה להיות דיגיטלית?

מה קורה כשאנחנו מפנים את עצמנו לעולם הדיגיטלי ואפילו מחפשים את משמעותנו שם? כשאני מדבר על "דיגיטליות", אני מתכוון לכל אותם רגעים שבהם אנחנו גוללים תכנים, מדפדפים בין הסטטוסים של החברים שלנו או מתעמקים בתמונות של חתולים. זה נשמע כמו תענוג, אבל האם זה באמת עוזר לנו למצוא משמעות?

  • האם אנחנו תופסים את עצמנו? – כשאנחנו פועלים בעולם הדיגיטלי, לרוב אנחנו מתעלמים מעצמנו. האם החשיפה להמון תכנים משפיעה על המחשבות שלנו?
  • איפה טמון הזמן הפנוי שלנו? – בפעם הבאה שאתם גוללים בעמוד הפייסבוק, שאלו את עצמכם כמה מהזמן הזה אתם באמת מנצלים להנאה?
  • האם אנחנו נבנים מחדש? – העידן הדיגיטלי יכול לתרום לבניית עצמנו, או שמא הוא יוצר חיקויים של עצמנו?

דיגיטליות מול אנושיות: הישג או כישלון?

שאלת את עצמך פעם מה באמת הופך אותנו לאנושיים? אנחנו חיים בעידן שבו מסכים הם ההצגה של החיים, והמחדל הוא שכולנו מתמכרים למה שאנחנו רואים. הייחודיות שלנו הולכת לאיבוד בין הגוף הפיזי שלנו לבין דמותנו הדיגיטלית.

ומכאן מגיעה השאלה המרתקת: האם אנחנו באמת מוצאים את עצמנו כשאנחנו מבלים חלק ניכר מהזמן שלנו באינטרנט? אולי ה"עולם האמיתי" שוכח אותנו, בזמן שאנחנו מתפנקים על מקלדת.

מה עושים עם הפערים?

כשהאדם עובר חוויות קשות, הוא מחפש משמעות, וזה יכול להתבטא בדרכים שונות. הרעיון הוא לא להיות קרוב יותר למחשב אלא דווקא להתחבר – עם אנשים, עם משפחה, ולהרגיש את הכוח של השיחה האנושית ורגשות הדבר.

  • הרגישו את הכאב – אל פחדו לדבר על רגשות, גם אם זה קשה. יש שקוראים לזה "קונספט הספרינג" – להרגיש את הכאב כדי לצמוח!
  • היזהרו באינטרנט – כמעט קשה להיות ישר כשכולנו רוצים להיות "מיוחדים". תהיו ייחודיים באמת!
  • תהיה פיזי – כנראה שמהדרים כדי למצוא משמעות, דווקא מומלץ להרים רגליים על שולחן?!

הטיפים של הקברניט מאחורי המצלמה

כדי לסייע להרגיש את המשמעות, יש כמה דברים פשוטים שאתה יכול לשאול את עצמך:

  • למה ניסיתי לרוץ את המרחק הזה כל כך מהר?
  • האם אני מקשיב יותר לעצמי או לסביבה?
  • האם זה באמת אני שם בפוסט הסלפי?
  • האם דה-טוקספרסיה יכולה להיכנס למילון שלי?
  • למה כל כך חשוב לי להיות באור זרקורים?

10 דקות של משמעות

אם נשמע לכם הכל כמו חידת חיים שלמה ואתם רק מחפשים לשפר אחת מהשאלות ששוחחנו עליהן, אז קחו לכם 10 דקות ביום לבדוק כמה זמן אתם משקיעים במובן האמיתי של הדברים. יכול להיות שאתם פשוט נמצאים באיזשהו סרט!

סיכום: מדובר בחוויה אנושית!

אז מה המסקנה? אנחנו אנושיים, ובחיים יש תכלית. בין אם חיפשתם משמעות דרך הבילויים באינטרנט או ספרים, אל תשכחו להוציא את עצמכם לעולם האמיתי. יש סיכוי גבוה שמה שבאמת יחפש אתכם, זה קשרים עם אנשים מעניין, אהבה, הרפתקאות – ובכן, המהות של החיים.

אז בפעם הבאה שתרצו להתחבר לתוכן דיגיטלי, אל תשכחו: משמעות היא חתיכת חוויות מוצרית ואנושית. לכם, שעושים צעדים לקראת עצמכם, ברכות ואיחולים לדרך המופלאה שכוללת קשרים אסוציאטיביים, ובשבילנו – להרגיש את החיים אמיתיים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *